UniCredit confirmă oficial : Va majora avansul la imobiliare la 25%, după intrarea în vigoare a legii privind darea în plată

UniCredit Bank a decis ca începând de luni, 16 mai 2016, să majoreze avansul la creditele ipotecare şi imobiliare de achiziţie, în lei şi în euro, la 25%, au transmis reprezentanţii UniCredit România, confirmând informaţiile publicate anterior de ZF.

„Această decizie a fost adoptată în urma analizelor interne pe care le-am realizat ca urmare a intrării în vigoare a legii dării în plată. Monitorizăm cu atenţie evoluţia pieţei imobiliare şi consecinţele adoptării legii dării în plată.  Ne dorim în continuare să susţinem cererea de finanţări ipotecare, atât prin programul Prima Casă,  cu privire la care sperăm că fondurile vor fi suplimentate, cât şi prin finanţările de credite ipotecare cu avans 25%. Credem că acest produs ipotecar oferit de UniCredit Bank rămâne în continuare printre cele mai competitive din piaţă”, au explicat reprezentanţii UniCredit.

La creditele imobiliare în lei UniCredit solicita până acum un avans minim de 15%, iar la împrumuturile ipotecare în euro avansul minim era de 20%.

Decizia UniCredit vine odată cu intrarea în vigoare a legii privind darea în plată a imobilelor.

UniCredit devine astfel a zecea bancă care decide să majoreze avansul la creditele imobiliare.