“Hygge” : stilul de viață danez in casa ta !

Conceptul Hygge este unul de provenienta daneza si se distinge de toate celelalte idei prin simplul fapt ca printr-o aranjare speciala in propria-ti casa, poti reusi sa te relaxezi complet si sa te deconectezi de la orice sursa de tehnologie

Atunci când danezii trebuie să explice unui străin ce înseamnă „hygge”, răspunsul vine simplu – un sentiment pe care îl ai atunci când ești fericit și te simți bine. Toți danezii folosesc adjectivul „hyggeligt” atunci când au o experiență plăcută.

Cum să aplici conceptul danez „hygge” în viața ta

Deși nu există o rețetă universală pentru „hygge”, există câteva ingrediente întâlnite în toate situațiile de confort fizic și psihic, în care întâlnim această stare: companie plăcută, mâncare și băuturi bune, mediu plăcut, relaxare, desfășurarea activităților preferate în timpul liber.

Conceptul danez Hygge se remarca prin simplitatea sa, dar si prin faptul ca urmand pasii prezenti acolo, poti ajunge sa te bucuri de lucruri simple impreuna cu prietenii sau familia. De asemenea, astfel puteti ajunge sa va decuplati de la tehnologie sau puteti sa va puneti gandurile in ordine.

Dar ce trebuie sa faci pentru a incerca acest stil unic si reprezentativ pentru danezi?

Una dintre cerintele pe care ei le respecta este aranjarea interiorului intr-un stil simplu, dar elegant si fara culori stridente. Elementele care creeaza atmosfera trebuie sa se imbine cu lumina din casa, calda si intima. Iluminarea se poate face cu lumanari sau ghirlande luminoase, dar ea poate proveni si de la semineu.

Sursa : Titirez.ro