Drum de legatura pentru descongestionarea traficului pe Calea Cisnadiei

Cosmarul sibienilor care locuiesc in zona cuprinsa intre iesirea din Sibiu pe la Ciresica pe DJ106C si Cisnadie se va sfarsi in curand. Autoritatile locale vor amenaja un drum secundar de acces care va lega DJ106C de prelungirea Mihai Viteazu in zona Dedeman.

Cu siguranta ca nervii miilor de sibieni care si-au cumparat apartamente sau case in unul din cartierele rezidentiale ce s-au construit intre Sibiu si Cisnadie, sunt pusi la incercare din ce in ce mai tare, datorita aglomerarii traficului rutier in zona.
Accesul in Sibiu sau dispre Sibiu care Cisnadie pe DJ106C a devenit extrem de greoi, iar la orele de varf se formeaza coloane de masini, aproape in fiecare zi. Cine doreste sa evite aglomeratia are ca variante de ocolire prin Cisnadioara sau pe DN1, apoi la dreapta prin Cisnadie si DJ106C, dar ocolul este de cel putin 10-15 kilometri. Lucrurile au insa sanse mari sa se schimbe in viitorul apropiat. Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Daniela Cimpean a explicat la „Interviuri pe Fata” in direct pe Ora de Sibiu, ca primarii din Cisnadie, Selimbar, reprezentanti ai politiei rutiere si ai administratiei locale din Sibiu, au participat la o intalnire pentru a dezbate aceasta chestiune. „Cunosc aceasta problema. Am fost si eu atentionata de locuitorii din Cisnadie si din Sibiu despre acest aspect. Tocmai de aceea am initiat la jumatatea lunii trecute o intalnire la Consiliul Judetean, la care am invitat toti primarii unitatilor administrativ teritoriale care ar putea sa aduca o solutie temporara pentru aceasta situatie. Din ce stiu eu in acest moment primaria Sibiu lucreaza la un plan de mobilitate care are in vedere si fluidizarea traficului in acea zona. Va trebui sa fie adoptate cateva solutii urgente cu aplicabilitate imediata pentru a descongestiona traficul auto in orele de varf”, a spus Daniela Cimpean pentru oradesibiu.ro.drum-acces

Solutie imediata. Drum „bretea” intre DJ106C si prelungirea Mihai Viteazu
Daniela Cimpean a mai declarat ca la acea intalnire s-a gasit o solutie care sa rezolve problema traficului pentru moment. „Au participat la intalnire si arhitectii sefi ai primariilor si reprezentanti ai politiei rutiere. Au fost identificate in acest fel cateva solutii. Una ar fi ca primaria Seilimbar sa aloce fonduri pentru a asfalta un drum care sa asigure legatura intre Calea Cisnadiei si prelungirea Mihai Viteazu in zona Dedeman. Acolo insa in acea zona sunt teritorii administrative atat ale Selimbarului cat si ale Cisnadiei, iar ambii primari care au fost prezenti la intalnire, au discutat si identificat solutia. Au fost chiar dupa intalnire la fata locului si au gasit o solutie pentru ca parte dintre cei care folosesc DJ106C sa poata sa acceada in Sibiu pe un drum secundar”, a mai declarat Daniela Cimpean pentru Ora de Sibiu.
Cei de la Politia Rutiera au mai venit cu o propunere, respectiv ca o parte din traficul de acolo sa fie redirectionat pe Calea Dumbravii pe langa Centrul Chinologic pe un drum secundar.
Urmariti mai jos intreg interviul acordat de Carmen Cimpean pentru Ora de Sibiu.